Sezonul competiţional din 2020 se îndreaptă cu paşi repezi spre finalul unui an marcat de criza medicală, care a dus la începerea întârziată a sezonului dar şi la modificarea ultimei etape din acest campionat, Raliul Moldovei Bacău înlocuind etapa arădeană. Astfel, la sfârşitul acestui weekend, caravana Swift Cup va avea ultima reprezentaţie din acest an, cea care va stabili ierarhia finală din cadrul cupei, una care a fost dominată de-a lungul sezonului de echipajul Dănuţ şi Lucian Budai, cei doi reuşind 5 victorii din 5 posibile.

Etapa moldavă va debuta vineri, 23 octombrie, cu ocazia shakedownului premergător raliului, care va avea loc între orele 13:00-17:00 la Valea Budului, urmând ca primele probe speciale să fie programate sâmbătă prin parcurgerea de două ori a probelor Runcu, Moineşti şi Vermeşti, totalizând un număr de 42,80 km. Ultima zi de raliuri a sezonului programează, duminică, 6 speciale, cu Hemeiuş alergată de două ori iar Trebeş parcursă de 3 ori, urmând ca speciala de pe circuitul de karting Speed Park să incheie oficial anul competiţional 2020. Cu un număr de 102,05 km şi o suprafaţă de macadam spectaculoasă, Raliul Moldovei Bacău promite un spectacol garantat. Festivitatea de premiere va avea loc în Piaţa Tricolorului din Bacău.

Echipajele Swift Cup care şi-au anunţat prezenţa la această etapă sunt Dănuţ şi Lucian Budai, Bogdan Talaşman/Andrei Mitraşcă, Alex Ardelean/Horaţiu Baltador, Paul Popa/Laszlo Csegzy, Bogdan Gheorghiu şi Andrei Brezoszki, dar şi un nou echipaj format din Artur Luca/Iulian Gheorghe, cei care işi doresc să se acomodeze cât mai repede la bordul Swift-ului Sport pentru a putea să contribuie la spectacolul oferit în această competiţie.

Alex Ardelean: Este ultima etapă la Bacău, unde ne-am propus să închidem anul cu un rezultat foarte bun şi măcar Raliul Moldovei Bacău să-l terminăm în primii 2 la Swift Cup, iar la anul trebuie să ne vedem la o altă clasă mai mare şi tot ce am învăţat anul acesta să punem în aplicare la anul.

În 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum și RallyMax.ro